24 Hour
Data Challenge
12 & 13 mei 2017


Meer infoRecap 2017
24 Hour
Data Challenge
12 & 13 May 2017


More infoRecap 2016

Wat is de 24 Hour Data Challenge?

Tijdens de 24 Hour Data Challenge ervaar je hoe het is om als een echte Data Scientist te werk te gaan. Jij en je team gaan aan de slag om binnen 24 uur een real-life datacase te kraken van een toonaangevend Nederlands bedrijf. Wees sneller, maar ook beter dan je concurrenten! Na afloop zal je met je team je bevindingen presenteren aan onze vakjury en maak je kans op vette prijzen.

Naast het harde werken zorgen we uiteraard ook voor de nodige ontspanning. De 24HDC vindt plaats in een toplocatie in Amsterdam, met een bomvol en gezellig programma! Denk aan: een uitgebreide borrel, netwerken met de tofste bedrijven en een fantastisch diner, ontbijt en lunch. Uiteraard wordt je accommodatie ook voor je gefixt. Een awesome event dus, en dit alles voor nop! Niet verkeerd, toch?!

Een terugblik op 2017

Op 12 en 13 mei 2017 organiseerde NEWCRAFT samen met opdrachtgever Gall & Gall de derde editie van de 24 Hour Data Challenge in LAB111 in Amsterdam.

Wat we hebben gedaan

25 bètastudenten gingen 24 uur lang de strijd aan in teams om een datacase van Gall & Gall te kraken. Na een lange nacht hacken presenteerden alle teams hun bevindingen aan de jury: een panel van experts van NEWCRAFT en Gall & Gall.

De case

De vraag die de studenten voorgelegd kregen was: wat zijn de belangrijkste drivers voor de online omzet van Gall & Gall? De teams kregen hiervoor verschillende datasets tot hun beschikking zoals campagnes en verkoopdata, maar ook externe data zoals evenementen en het weer. Met de resultaten van de case kan Gall & Gall meteen aan de slag om hun online business te versterken.

De winnaars

Tijdens de 24 Hour Data Challenge werden de kwaliteiten rondom dataverwerking, -manipulatie, -modellering en -visualisatie van alle deelnemers stevig op de proef gesteld. Uiteindelijk kwam team Roze na een energieke presentatie van hun analyse en bevindingen als winnaar uit de bus. Zij kwamen met interessante inzichten die Gall & Gall direct kan gebruiken. Het team ontdekte dat tijdens de Wilde Wijn Dagen campagne er veel nieuwe klanten de webshop bezochten, die later niet meer terugkeerden. Hun advies was daarom dat Gall & Gall zich zou moeten richten op deze klanten om te ook na de campagne te behouden.

De jury was onder de indruk van de manier waarop ze de case hadden aangepakt en gepresenteerd, en de teamleden werden hiervoor beloond met een Sonos-speaker.

Wie zijn wij?

Deze derde editie van de 24 Hour Data Challenge wordt georganiseerd door leden van CRAFTHUNTER; het traineeship binnen NEWCRAFT dat jong talent – afgestudeerden en starters – in 1 jaar opleidt tot professional.

Gedurende het traineeship volgen ‘Crafthunters’ een hele reeks trainingen om hun hard- èn softskills te pimpen. Deze worden gegeven door ‘blackbelts’ uit het vak, namelijk NEWCRAFT’s eigen pro’s en externe professionals. Zo worden ze in no time klaargestoomd voor het digitale vakmanschap. Daarnaast worden de vers opgedane skills direct in praktijk gebracht bij een van NEWCRAFT’s (beursgenoteerde) opdrachtgevers.

Binnen CRAFTHUNTER zijn er drie expert stromingen: Data Science, SEO & Contentmarketing en Programmatic Marketing & Technology. NEWCRAFT werkt hiervoor samen met grote (internationale) bedrijven en next generation tech bedrijven.

Eén keer per jaar organiseren de trainees van CRAFTHUNTER de 24 Hour Data Challenge. Dit jaar kwam de case van Gall & Gall.

F.A.Q.

De 24 Hour Data Challenge is een jaarlijks initiatief van NEWCRAFT waarbij gezocht wordt naar de beste kwantitatieve studenten van Nederland. 24 uur lang gaan de studenten in teams aan de slag als Data Scientist om een real-life case te tackelen, waarbij de skills van dataverwerking, -manipulatie, -modellering en -visualisatie op de proef zullen worden gesteld.

Deelnemen kan als student. Voornamelijk bèta-studenten kunnen vaak goed omgaan met de data en de vragen die we stellen. In de eerste editie deden veel econometrie studenten mee, maar ook wiskunde en natuurkunde studenten.

Door het contactformulier in te vullen, zullen wij ervoor zorgen dat jij het als eerste weet zodra de datum van de volgende challenge bekend is.

Natuurlijk! Wij zorgen er dan voor dat je in een team terecht komt.

Contact

Ja, ik ben benieuwd naar de 24 Hour Data Challenge!

Naam

E-mail

Onderwerp

Bericht