24 Hour
Data Challenge
8 & 9 juni 2017


Meer infoRecap 2016
24 Hour
Data Challenge
8 & 9 June 2017


More infoRecap 2016

Wat is de 24 Hour Data Challenge?

De 24 Hour Data Challenge is een initiatief van CRAFTHUNTER; een 1 jarig traineeship binnen NEWCRAFT dat in 2014 is gestart met het opleiden van net afgestudeerden en starters. In teams worden de jonge talenten klaargestoomd voor het digitale vakmanschap door senior werknemers van NEWCRAFT en externe professionals.

Binnen CRAFTHUNTER zijn er drie expert stromen; Data Science, SEO & Contentmarketing en Programatic Marketing & Technologie. NEWCRAFT werkt hiervoor samen met grote (internationale) bedrijven en next generation tech bedrijven. Hierdoor doen de trainees direct ervaring op met de meest recente technologieën en kunnen ze die toepassen bij echte bedrijven in echte projecten.

Eén keer per jaar organiseren de trainees van CRAFTHUNTER de 24 Hour Data Challenge. Vorig jaar was de case voor KWF.

Een terugblik op 2016

NEWCRAFT heeft op 12 & 13 mei voor de tweede keer de 24 Hour Data Challenge georganiseerd, dit jaar in samenwerking met de studievereniging voor econometrie Amsterdam (VSAE).

38 studenten gingen 24 uur in teams van 4 aan de slag als echte Data Scientists om een case van KWF Kankerbestrijding te kraken. Na 24 bloedstollende uren presenteerde de teams hun bevindingen aan een panel van experts van NEWCRAFT en KWF.

Voorspellen van donatiegedrag

De challenge startte om 11.00 uur in B. Amsterdam waar na een korte introductie 38 deelnemende studenten in teams vol enthousiasme aan de slag gingen met de case: het voorspellen van het donatiegedrag van KWF-relaties. Speciaal voor deze case werd de afgeschermde data voor één dag toegankelijk gemaakt, zonder daarbij gebruik te maken van persoonlijke gegevens. Dataverwerking, -manipulatie, -modellering en -visualisatie werden op de proef gesteld tijdens de 24 Hour Data Challenge. Het gekraak van hersens en computers was tot diep in de nacht hoorbaar en de data experts van NEWCRAFT en KWF liepen rond om bij te sturen. “Het geeft een enorme kick om zoveel aanstormend talent samen, met data aan het werk te zien voor een goed doel”, aldus Dorenda Slof (Data Scientist NEWCRAFT).

De volgende ochtend presenteerden de teams -ondanks het overslaan van de nacht- met veel energie hun analyses en bevindingen aan de driekoppige jury. De presentaties waren zowel voor KWF als NEWCRAFT inspirerend om te zien. Team Roze kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus; zij hadden de data op de meest inventieve manier weten te analyseren zodat het donatiegedrag van KWF-relaties duidelijk in kaart werd gebracht.

KWF: “De studenten keken met een frisse blik naar onze data. Geweldig om te zien dat er in korte tijd veel uit de data te halen was. Van regiogebieden die rood kleurden naarmate de donaties hoger werden tot het inzicht dat historie de grootste voorspeller voor het toekomstig gedrag is. Daarnaast was het heel indrukwekkend dat de studenten en NEWCRAFT zo begaan waren met de case en KWF.”

Student: “Wij zijn nu behoorlijk moe na 24 uur geen slaap, maar wij stappen straks na een nacht slapen weer fris uit bed. Duizenden kankerpatiënten hebben helaas niet deze luxe en daarom zijn we blij hier op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.”

F.A.Q.

De 24 Hour Data Challenge is een jaarlijks initiatief van NEWCRAFT waarbij gezocht wordt naar de beste kwantitatieve studenten van Nederland. 24 uur lang gaan de studenten in teams aan de slag als Data Scientist om een real-life case te tackelen, waarbij de skills van dataverwerking, -manipulatie, -modellering en -visualisatie op de proef zullen worden gesteld.

Deelnemen kan als student. Voornamelijk bèta-studenten kunnen vaak goed omgaan met de data en de vragen die we stellen. In de eerste editie deden veel econometrie studenten mee, maar ook wiskunde en natuurkunde studenten.

Fun fact: De allereerste Challenge is gewonnen door een groep wiskundestudenten!

In 2017 wordt op 11 en 12 mei de derde 24 Hour Data Challenge gehouden. Via het onderstaande formulier kun je jezelf aanmelden!

Als we je inschrijving hebben ontvangen word je automatisch op de hoogte gehouden rondom alle ontwikkelingen van de 24HDC. Heb je nog andere vragen? Vul dan hier het contactformulier in.

Contact

Naam

E-mail

Gewenste teamleden (max. 3)

Upload je CV